A 2021. október 21-én megnyitott kiállítás a forradalom kitörésétől a leveréséig, elsősorban a szentgotthárdi eseményekre fókuszálva idézi fel a történéseket az 1956. november 4-ét követő megtorlások időszakáig. A kiállítás célja az emlékezés mellett ráirányítani a figyelmet az egykori résztvevők helytállására és emberségére. Nekik köszönhetjük, hogy sikerült elkerülni a vérontást a településen.

Bővebben ...

A XX. században jelentős személyiségek járultak hozzá a település kulturális életének fellendüléséhez, az oktatás és az egészségügy fejlődéséhez, Szentgotthárd várossá válásához. 2020. augusztus 19-én nyílt meg a Szentgotthárdi hírességek csarnoka c. időszaki kiállítás a Pável Ágoston múzeumban.

Bővebben ...

A Szentgotthárd sportját bemutató kiállítás 2020. július 28. és 2021. július 15. között volt látható az Önkormányzat előterében. A kiállítási anyag a 2019-ig elért eredményeket tartalmazza .

Bővebben ...

Kiállításunkon a Szentgotthárdi Települési Értéktár adatbázisban rögzített értékek közül válogattunk.  Szeretnénk megmutatni a városba látogatóknak, hogy nemcsak a városközpontban, hanem a városrészeken is sok látnivaló van, sőt sok olyan műalkotásról is tudomást szerezhetnek, amelyről eddig nem tudtak. 

Bővebben ...

2021. július 29-én megnyitottuk a Szentgotthárdi Értéktár című éves kiállításunkat az Önkormányzat előterében. Célunk, hogy Szentgotthárd lakossága és az ide látogatók a város egyre több értékét ismerjék meg.

Bővebben ...

1900 és 1945 között négy személy szerepel a levéltári forrásokban, aki megkapta Szentgotthárd legrangosabb civil kitüntetését: gróf Apponyi Albert, Bujatti Herman, Kiss Elemér dr. és Vajda Ödön. Bár ismereteink szerint Széll Kálmán nem kapott Szentgotthárdon díszpolgári címet, tevékenysége mindenképpen méltó arra, hogy a díszpolgárok között szerepeljen.

Bővebben ...

Eseménynaptár

Jöjjön, látogasson meg minket!

Friss híreinkről a Klub nyilvános
facebook-oldalán

tájékoztatjuk az érdeklődőket!

Mai látogatók:183
E heti látogatók:1405
Havi látogatók:9293
Összes:413547
Kapcsolat a klubunkkal

Telefon: (+36) 94/380-113 (könyvtár)
Mobil: (+36) 30/575-0893 (Molnár Piroska)

Írjon üzenetet!