2021. július 29-én megnyitottuk a Szentgotthárdi Értéktár című éves kiállításunkat az Önkormányzat előterében. Célunk, hogy Szentgotthárd lakossága és az ide látogatók a város egyre több értékét ismerjék meg.

Kiállításunkon a Szentgotthárdi Települési Értéktár válogatott értékei láthatók. A kiállítás megvalósítóinak célja felhívni a látogatók figyelmét arra, hogy milyen sok épület, műalkotás, hagyomány lelhető fel városunkban és a városrészeken, amelyeket nem ismerünk. Elsősorban ezek megjelenítésére törekedtünk.

A paravánokon található fotók mellett található QR kóddal a Szentgotthárdi Honismereti Klub honlapján található Értéktár adott bejegyzéséhez juthat el, ahol az adott épületről, műalkotásról, emlékműről részletesebb információkat, hosszabb leírást, több fényképet talál.

Az üveges tárlókban a paravánokon nem látható értékekhez kapcsolódó tárgyakat tekinthetik meg.

Az érintőképernyő segítségével meglátogathatja az értéktár adatbázist. Az interaktív multimédiás tartalom a települési értékek kategóriái szerint tartalmazza az eddig adatbázisba rögzített helyi szellemi és tárgyi javakat.

A kiállítás megnyitóját követte a Csuk Ferenc és Horváth Zsuzsanna által szerkesztett, Szentgotthárd nevezetes helyei egykor és ma című kötet ismertetése a Színház aulájában. (Aki igényelte, egy példányt kaphatott is a kötetből.)


A kiállítást készítették: Dr. Frank Róza, Molnár Piroska, Csilinkó Gábor, Csejtei Péter, Labritz András (Virtuart Kft.)

A kiállítás megvalósításában részt vettek a Honismereti KLub további tagjai: Csuk Alajos, Csuk Ferenc, Deákné Kocsis Judit, Gábor László, Gueth László, Horváth Zsuzsanna, Kovács-Buna József, Mátrainé Bezenhoffer Erika, Szabóné Csider Bernadett, Szepesiné Fuisz Erika, Talabér Lászlóné

A paravánokra került fotókat készítették: Dr. Gábor László, Horváth Zsuzsanna, Horváth Tibor, Kovács-Buna József, Molnár Piroska, Murányi Ferenc, Talabér Lászlóné, Tátrai István, Woki Zoltán

A kiállítás rendezői köszönik mindazok segítségét, akik fényképpel, információval, tárgyi emlékekkel segítették a megvalósítást:
A kiállítás az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság pályázati támogatásából valósult meg.

A kiállítás megnyitójának és a könyvbemutatónak a pillanatai:

 


Eseménynaptár

24
febr.
Szentgotthárd, Színház
-
Szentgotthárd
Részletek a plakáton.

26
febr.
Szentgotthárd, Csákányi László Filmszínház
-
Szentgotthárd
magyar drámVetítés hossza: 95 percRendező: Szakonyi Noémi Veronika Az érettségi előtt álló Zsófi későn veszi

07
márc.
Szentgotthárd, Móra Ferenc Városi Könyvtár
-
Szentgotthárd
Dr. Csider Sándor legújabb verseskötetének bemutatójára várja az érdeklődőket a Móra Könyvtár

11
márc.
Szentgotthárd, Csákányi László Filmszínház
-
Szentgotthárd
magyar bűnügyi filmVetítés hossza: 116 percRendező: B. Nagy Ervin Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok,

13
márc.
Szentgotthárd, Színház
-
Szentgotthárd
Részletek a plakáton.