2020. augusztus 19-én a Polgármesteri Hivatal előterében nagyszámú érdeklődő előtt nyílt meg az időszaki kiállítás Szentgotthárd város sportéletéről. A rendkívül gazdag tárgyi, képi és írásos anyag összegyűjtése és rendszerezése Csuk Alajos és dr. Frank Róza klubtagok munkáját dicséri.

A megnyitót megtisztelték részvételükkel neves sportolóink: Dancsecs Bojána, Horváth Kristóf, Koszár Zsolt, Somogyi Gábor és a Szent Sebestyén íjászkör tagjai. A tablókon és a vitrinekben tizenhárom szakosztály emlékeit, fotóit, történeti leírását tekintheti meg a közönség 2021 májusáig.

Huszár Gábor polgármester és Horváth Tiborné köszöntő szavai után a kiállítást Csuk Alajos mutatta be. Ismertetőjében beszélt a városi sportéletről a kezdetektől napjainkig; a csapatjátékoktól az egyéni vagy páros sportokig, a szellemitől a fizikai erőfeszítést igénylő küzdelmekig. Megemlékezett a városi sportegyesületek lelkes munkájáról. Időben a legelső az 1886-ban alakult Korcsolya Egylet volt, 1896-ban megszerveződött az első Kerékpár Egyesület. 1902-ben jött létre a több szakosztályt (labdarúgás, tenisz, úszás) egyesítő sportegyesület, a Szentgotthárdi Tornaegylet. A második világháború után a gyárak színeiben szerveződtek újjá a csapatok, majd ezeket egyesítette a Szentgotthárdi Sport Egyesület. Elismerően szólt a városi sportvezetők és edzők munkájáról.

Kiemelte a Szentgotthárdról induló, jelentős eredményeket elért sportolók teljesítményét. Akikre igazán büszkék lehetünk: Gerger Ferenc kerékpározó, Druxler Lajos asztaliteniszező, Doncsecz József birkózó, Molnár II. Dezső válogatott labdarúgó, Gécsek Tibor és Pars Krisztián kalapácsvetők, Dancsecs Bojána kick-box világbajnok, Horváth Kristóf táncművész, Koszár Zsolt és Somogyi Gábor futók.

A kiállításon készült további képek és neves sportolóink fotói a Képtárban nézegethetők.

 


Eseménynaptár

23
júl.
Hotel Lipa
-
Szentgotthárd
Kevesebb telefon, nyugodtabb élet! Célja az alkotás örömének megtapasztalása. Felébreszteni a kreatív és egyéni képességeket.Idegrendszer harmonizálása! Jelentkezni 9 éves kortól,

25
júl.
Polgármesteri Hivatal
-
Szentgotthárd
Vendéglátóhelyek nyomábanKiállítás megnyító a Polgármesteri HivatalbanMegnyitja: Hetényi Miklós

25
júl.
Várkert, Szabadtéri színpad
-
Szentgotthárd
2024.07.25. 17:00 Vendéglátóhelyek nyomában - Kiállítás megnyító a Polgármesteri Hivatalban, Megnyitja: Hetényi Miklós 2024.07.26.

26
júl.
Színház
-
Szentgotthárd
"Citius, Altus, Fortius" - Olimpiatörténeti kiállítás a SzínházbanKözreműködik: Pars Krisztián

26
júl.
Várkert, Szabadtéri színpad
-
Szentgotthárd
A Kozmix Magyarország első olyan együttese, amely a kilencvenes évek elején-közepén meglehetősen

Népszerű írásaink