2020. augusztus 19-én a Polgármesteri Hivatal előterében nagyszámú érdeklődő előtt nyílt meg az időszaki kiállítás Szentgotthárd város sportéletéről. A rendkívül gazdag tárgyi, képi és írásos anyag összegyűjtése és rendszerezése Csuk Alajos és dr. Frank Róza klubtagok munkáját dicséri.

A megnyitót megtisztelték részvételükkel neves sportolóink: Dancsecs Bojána, Horváth Kristóf, Koszár Zsolt, Somogyi Gábor és a Szent Sebestyén íjászkör tagjai. A tablókon és a vitrinekben tizenhárom szakosztály emlékeit, fotóit, történeti leírását tekintheti meg a közönség 2021 májusáig.

Huszár Gábor polgármester és Horváth Tiborné köszöntő szavai után a kiállítást Csuk Alajos mutatta be. Ismertetőjében beszélt a városi sportéletről a kezdetektől napjainkig; a csapatjátékoktól az egyéni vagy páros sportokig, a szellemitől a fizikai erőfeszítést igénylő küzdelmekig. Megemlékezett a városi sportegyesületek lelkes munkájáról. Időben a legelső az 1886-ban alakult Korcsolya Egylet volt, 1896-ban megszerveződött az első Kerékpár Egyesület. 1902-ben jött létre a több szakosztályt (labdarúgás, tenisz, úszás) egyesítő sportegyesület, a Szentgotthárdi Tornaegylet. A második világháború után a gyárak színeiben szerveződtek újjá a csapatok, majd ezeket egyesítette a Szentgotthárdi Sport Egyesület. Elismerően szólt a városi sportvezetők és edzők munkájáról.

Kiemelte a Szentgotthárdról induló, jelentős eredményeket elért sportolók teljesítményét. Akikre igazán büszkék lehetünk: Gerger Ferenc kerékpározó, Druxler Lajos asztaliteniszező, Doncsecz József birkózó, Molnár II. Dezső válogatott labdarúgó, Gécsek Tibor és Pars Krisztián kalapácsvetők, Dancsecs Bojána kick-box világbajnok, Horváth Kristóf táncművész, Koszár Zsolt és Somogyi Gábor futók.

A kiállításon készült további képek és neves sportolóink fotói a Képtárban nézegethetők.

 


Eseménynaptár

Jöjjön, látogasson meg minket!

Friss híreinkről a Klub nyilvános
facebook-oldalán

tájékoztatjuk az érdeklődőket!

Mai látogatók:174
E heti látogatók:1396
Havi látogatók:9284
Összes:413538
Kapcsolat a klubunkkal

Telefon: (+36) 94/380-113 (könyvtár)
Mobil: (+36) 30/575-0893 (Molnár Piroska)

Írjon üzenetet!