• 1998 márciusában vette föl a III. Béla Szakképző Iskola nevet városunk nagy múltú oktatási intézménye, mely 1991. szeptember 1-jén költözött a Honvéd utcában felépített új, korszerű épületbe.

 

  • 1998. május 13-án Szombathelyen hunyt el dr. Fülöp Géza, a neves irodalomtörténész. Hegyhátszentmártonban született 1928. március 5-én. 1947-ben kitűnő érettségit tett a szentgotthárdi gimnáziumban. Szorgalma és tehetsége nyomán előbb tanári, majd könyvtárosi diplomát szerzett a fővárosban. Fontos tisztséget töltött be az Akadémiai Kiadónál, a könyvtártudományi tanszéken, Magyar Könyvszemle szerkesztőségén. Az MTA doktora volt.

 

  • 1998 szeptemberében alapították meg lelkes lokálpatrióták a Szentgotthárdi Barokk Templomért Alapítványt, melynek célja a Nagyboldogasszony templom restaurálása volt. A 2006-ban kezdődött munkákat adományokból és pályázati pénzekből, kormányzati és önkormányzati támogatásokból finanszírozták. Csak a templom külső felújítása után, 2019-ben következhetett a belső terek művészi restaurálása, amelynek befejezése után, 2022. március 16-án Székely János szombathelyi megyéspüspök újraszentelte a templomot.

 

  • 1998 októberében került sor a városunk központjában található négyes útkereszteződésben, a Széll Kálmán tér, a Kossuth Lajos, a Mártírok és az Árpád utcák találkozásánál egy kettős körforgalom átadására.

 

  • 1998. november 18-án két avatóünnepség zajlott Szentgotthárdon: Göncz Árpád magyar és Milan Kucan szlovén köztársasági elnökök jelenlétében nyitotta meg kapuit a Szlovén Köztársaság szentgotthárdi főkonzulátusa a Kossuth Lajos u. 39. számú házban. Az első főkonzul dr. Zlatko Mursec pénzügyi-banki szakember lett. Ugyanezen alkalommal avatták fel a Gárdonyi u. 1.-ben a Szlovén Kulturális és Információs Központot, a Szlovének Házát. A Lipa szálloda és étterem, a modern konferencia- és kiállító termek számos konferenciának, tanácskozásnak és állandó kiállításnak adnak otthont azóta is. A központban kaptak helyet a Magyarországi Szlovének Szövetségének irodái, a szentgotthárdi szlovén rádió és a Porabje újság szerkesztősége.

 

  • 1998 decemberében, karácsony előtt jelent meg először a Kötődés című verseskötet 1. kötete benne 14 helyi „kötődésű” szerző egy vagy több költeménnyel. A címadó vers szerzője Csuk Ferenc.

Népszerű írásaink

Jöjjön, látogasson meg minket!

Friss híreinkről a Klub nyilvános
facebook-oldalán

tájékoztatjuk az érdeklődőket!

Kapcsolat a klubunkkal

Telefon: (+36) 94/380-113 (könyvtár)
Mobil: (+36) 30/575-0893 (Molnár Piroska)

Írjon üzenetet!

sztg ertektar also feher