• 1996. február 11-én jött létre 13 fővel a Vöröskereszt Egészségvédő Kör, a következő év január 8-án változott a név Vöröskereszt Harmónia Egészségvédő Körre. A klub azóta folyamatosan, így jelenleg is több mint 40 fővel aktívan működik. Fő célkitűzése továbbra is az egészségkultúra fejlesztése és az egészséges életmód minél szélesebb kiterjesztése. Számtalan kerékpár és gyalogtúrán, közös tornán, kiránduláson, előadáson vesznek részt, emellett szép számmal ott vannak a Szív és Diabetes Klub, a Nyugdíjas Egyesület, a Pannon Kapu és a város szervezte rendezvényeken: a Szedd Te akcióban, az adventi gyertya díszítésén vagy a főzőversenyen.
  • 1996. június 23-án volt Keserü Balázs ifjú zeneszerzőnk oratórikus miséjének ősbemutatója a templomban, ahol a szerző is közreműködött orgonán. Balázs zenei tehetsége már az óvodában is kitűnt. 1996 tavaszán I. helyezett lett a Kodály Zoltán Országos Népdaléneklési és Szolfézs versenyen Debrecenben. 1979-ben született, s már 14 évesen Győrbe, a zeneművészeti középiskolába került. 1997 augusztusában mindössze 18 évesen hunyt el, így már nem érhette meg a mű lemezen történő kiadását. Tanára, Reményi Albert így búcsúztatta „zenéje véges idején keresztül az időtlenséget, a mulandóságban a halhatatlanságot kaptuk ajándékba”.
  • 1996. augusztus. 25-én volt a Brenner-kápolna felszentelése. Az alapkövét előző év decemberében rakták le Brenner János meggyilkolásának közelében Rábakethely és Zsida között. A kápolna új harangját a káplán vértanúsága 40. évfordulóján szentelték fel, 1999. október 3-án pedig az egyházmegye hivatalosan is elindította a boldoggá avatási eljárását, mely 2018. május 1-jén Szombathelyen zárult nagyszabású ünnepség keretében.
  • 1996 decemberében Hild-díjat kapott Szentgotthárd városa. A Hild Józsefről, Budapest első városrendezési tervének készítőjéről elnevezett díjat a Magyar Urbanisztikai Társaság ítéli oda 1969 óta. 1990 után csak kétévenként adják át a városépítészet terén legjobban teljesítő városnak. Budapest IX. kerülete, Hódmezővásárhely és Tokaj városa kapta meg velünk együtt éppen negyed százada a rangos kitüntetést.

Jöjjön, látogasson meg minket!

Friss híreinkről a Klub nyilvános
facebook-oldalán

tájékoztatjuk az érdeklődőket!

Kapcsolat a klubunkkal

Telefon: (+36) 94/380-113 (könyvtár)
Mobil: (+36) 30/575-0893 (Molnár Piroska)

Írjon üzenetet!

sztg ertektar also feher